Monday, September 9, 2013

Wedding Jijie @Merlimau

Salam guyz! Anyway this is henna session yg x dijangka.. sebab sy terlupa nak cancel dah last minute. Disebabkan sy dah stop amik tempahan henna due to tgh sarat +tgn kebas2 ni.. TAPI Alhamduluillah..semua berjalan lancar.. n pengantin pun sgt mesra n x cerewet...langsung. Thanx jijie.. semoga berbahagia hingga jannah..Ameen!

Tuesday, August 13, 2013

Salam Syawal semua!!

Allahuakbar..Allahuakbar..Allahuakbar..walillaahilhamd! Salam Syawal utk semua.. hari ni sudah 6 Syawal, terasa cepat masa berlalu.. tapi x terlewat utk saya ucapkan pada semua kan? hehe
Mode: Mission to prepare Baby stuff started!! 28 weeks already!!

Thursday, July 25, 2013

My 29th Birthday Celebration @15 Ramadhan

Alhamdulillah..masih bernafas di bumi Allah lagi..29 tahun da (masihi)..kalo ikut Hijriah/Bulan Islam..tanggal 25 Syawal nnti baru genap 29 tahun..or 30 tahun ek?? emm not sure.. ape2 pun..Syukur Alhamdulillah.. Ok.. semalam xde la gempak sgt celebrate. First, Family Mak Ani belanja buka puasa di Ayer Keroh Country Resort (AKCR) pastu My hubby beli cake yg diorder oleh i sendiri..hehe.siap tulis sndiri uk bdak Secret Recipe tu..then..Surprised present by hubby.. (actually da xbape surprised coz da target msa tggu dia depan Jusco..then masa dia msukkn dlm kete da nmpk da paper bag City Chain tu. hehek. klaka je suami saye tuh. Thanx much sygku.. ;)
13 days to go to Syawal..insyaaAllah semoga dipanjangkan usia.. Ameen. Al-Fatihah untuk Abah.. miss u so much!

Wednesday, July 24, 2013

My 1st Birthday as a Wife, Mom To Be.. Blessed!! Syukur Allah

Happy birthday to me... Happy birthday to me.. Happy birthday to Puan Azie...!! Happy birthday to me.. hehe. sweet 29th!! sweet keeee
Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

Tuesday, July 9, 2013

Marhaban ya Ramadhan!

Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..
Selamat berpuasa kepada sahabat2 dan saudara2 samua.. Semoga kita semua dapat mempertingkatkan amalan di dalam bulan barakah ni, semoga di panjangkan usia kita, diberi kesihatan dan sentiasa di bawah rahmat Allah s.w.t. Ameen..

Monday, July 1, 2013

Welcome July!! today is Five and half months already!!

Alhamdulillah.. Zie dan baby dalam keadaan sihat..insyaAllah.. hari ni genap 22 minggu usia baby dalam peyut ni.. terasa dah tendangan & tumbukan serta senggolan manja dari si tecit ni..hihi. Time gerak je mesti Zie akan tersenyum sendiri.. hehe..refleks! emm..sebenarnya jauh disudut hati Zie terasa amat2 happy dan excited! Rasa nak mcm jadi kepochi je nak bagitahu 1 dunia pasal usia kandungan Zie setiap minggu, tentang gerakan taichi si tecit dalam peyut ni.. n macam2 lah! BUT i have to being humble..low profile.. dan paling penting serahkan segalanya2 dan perlindungan dari yang SATU.. ALLAH 'Azzawajalla.. InsyaAllah semuanya akan berjalan lancar dan semoga Allah melimpahi rezeki yang murah kepada kami sekeluarga nanti.. AMEENN.. :')
Mama & Papa love u Baby!!

Wednesday, June 26, 2013

My Inspiration

Serius, 1st time tgk pic kahwin Actress Linda Hashim ni terus i terpesona dgn kecantikan dia n henna di tgnnya itu.. sape la B2B yg nk corak mcm ni kan??
Cantek kan??

Inspired by Hind Henna

Lama da lukis inai ni..baru dan nk upload.. nice x?

Monday, May 13, 2013

Wedding Ayu @Bukit Katil on March

Agak terlewat utk review Henna utk Ayu ni..
cun bukan? yess pengantin la.. ;)

Tuesday, April 9, 2013

Intan's Wedding

Tahniah Intan n hubby..smoga bahagia n tabah melayari alam rumahtangga cula ucapkan.. :)

Thursday, February 21, 2013

Friday, February 8, 2013

Henna Review : Nuha

Salam Jumaat semua.. actually entry kali ni zie nk share Pic Henna by Nuha. Customer ex-b2b zie yg kawen pada bulan 9 last year. hehe. lama kan baru nak hapdet?? emm..bukan ape, masa tu arwah abah tgh sakit n baru mninggal also nk prepare my own wedding. so faham kn?? ;) tenkiu..
cantek x? cantek x? simple kn?? thanx to nuha.. Credit photo: http://nuhahayati.blogspot.com

B2B?? i am NOT anymore!!

I am now is Ex-b2b. huhuu..also Ex-fiancee and wife for my Ex-fiancee. hihik ;p (gatal je kan post mcm ni.. coz my blog is still listed on another frenzblogger as B2B..hehe)

Tuesday, February 5, 2013

Henna Review

Entry kali ni, zie berminat nak share dgn u guyz 'Henna Review' oleh Ex-B2B yang telah menggunakan Servis dari Chanteq Henna Creation. So guyz.. look at comment below;

Friday, February 1, 2013

Wedding Tini @Bukit Katil

Tini was so nice.. sopan sgt org nye..hehe. Wishing to both of u to got a Very Happy Marriage! ;)

Monday, January 21, 2013

Henna @office

Dok kemas2 nak balik, ada 2 mak buyong ni nak berinai pulak.. so, amik inai..amik tgn.. nah! amik.. datang pulak sorang anak daro pun nk berinai jugak.. so guyz, ni la namanya berinai di pejabat sesuka hati.. hehe

Wednesday, January 2, 2013

Bride Shoes for Sale/Rent

Color: Soft Gold |Size: 38 |Heel: 4 inch | Condition: Use Once, Tip Top | Status: Available
Color: White Silver |Size: 38 |Heel: 4 inch |Condition: Use Once, Tip Top | Status: Available

Tuesday, January 1, 2013

2012 in Memories.. Hi 2013!!

Last day.. huff! Sedih.. terkenangkan masa yg laju meninggalkan kita.. Segala kenangan SUKA, DUKA, INDAH, PERIT sudah kita lalui.. Dari bertunang, prepare utk kahwin, abah sakit, abah meninggal..emm :'( , kahwin.. & semua yg berlaku banyak memberi impak pada diri aku. TAPI semua aku berjaya tempuhi dgn redha. Kami kehilangan, dan tahun yang sama Allah beriku Teman Hidup. Ya Allah.. indah sungguh aturan yang Kau tetapkan pada setiap hambaMu. Alhamdulillah..